• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Podceňovaná jablka

Není snad „obyčejnějšího“ ovoce v našich krajinách než jablko. Přesto je však jablko jedno z nejprospěšnějších ovocí a každý z nás by měl ideálně jedno denně sníst. Má mnoho zdraví prospěšných látek a je velmi všestranně použitelné v kuchyni. V červenci začínají dozrávat první odrůdy, bylo by tedy škoda je hned nevyužít. Pokud se jablko po zakývání zleva doprava oddělí od stromu, mělo by být dostatečně zralé a chutné.

Proč jíst jablka:

-          čistí organismus

-          podporují trávení (sladké odrůdy pomáhají při průjmu, kyselá při zácpě)

-          mají vysoký obsah vitamínu C

-          snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi

-          pomáhají při bolestech hlavy atd.

Uplatnění jablka v kuchyni:

-          do sladkých jídel

-          do ovocných salátů

-          k masu

-          k sýrům

-          jablečný kompot

-          jablečná marmeláda

-          jablečný mošt

-          jablečný ocet

-          jablečné omáčky a dipy

-          jablečné křížaly atd.

Ve slané kuchyni jsou nejlepší kyselejší a šťavnatější odrůdy jablek jako Granny Smith nebo Ontario, ve sladké kuchyni také kyselá ale i sladší jako Gala nebo Golden delicous.

Nejznámější odrůdy jablek (Na světě je kolem 20 000 odrůd):

Letní odrůdy: Julia (kyselejší), James Grieve (kyselejší), Daria (sladší)

Podzimní:  Gala (sladší), Prima (sladší), Akane (sladší)

Raně zimní: Golden Delicious (sladké), Jonagold (sladké), Rubín (nasládlé)

Pozdně zimní: Topaz (sladké), Idared (sladší), Zvonkovo (kyselejší), Ontario (kyselejší)

 

Tip: Do salátů a koláčů můžete použít odrůdu Granny Smith, jelikož po rozkrojení plátky nehnědnou tak rychle jako u ostatních odrůd.

Na moštování je výborná odrůda Šampion, jelikož mošt je chuťově výborný a hlavně netmavne.

Kam pro jablka v okolí Prahy:

Ovocné sady Bříství http://www.bristvi.cz/

Ovocné sady Tuchoraz http://www.sadytuchoraz.cz/