• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Pekingská kachna

Pekingská kachna v Pekingu/ Navštívit Peking a neochutnat proslulou Pekingskou kachnu se  rovná spáchání těžkého gastronomického hříchu.

Totiž, málokteré jídlo na světě přežilo v téměř nezměněné podobě 6 století a vysloužilo si zvěčnění v literární, muzikální i výtvarné podobě. Pekingská kachna je dokonce ověnčena titulem – Čínské kulturní dědictví a má se za to, že pod dojmem z této lahůdky, Henry Kissinger uzavřel jednu ze zásadních dohod s Čínou.

Historie Pekingské kachny sahá až do 12 století, do období vlády dynastie Ming a je neuvěřitelné, že jedna z původních restaurací zaměřených na přípravu tohoto pokrmu, Bianyifang (založená v roce 1416 ) funguje v Pekingu i v současné době.

Z původních divokých kachen, žijících na březích řeky Jang-c´tiang se vyšlechtilo domácí plemeno, známe pod názvem pekingská kachna a to se používá jako jediný originální druh pro přípravu pečínky. Kachny se krmí 45 dní ve volném výběhu a 15-20 dní 4x denně v uzavřených kotcích tak, aby dosáhly váhy 2,5-3 kg.

Vykrmená kachna se podřízne, oškube v horké vodě a skrze krk se do kůže foukne vzduch, aby se kůže patřičně oddělila od masa. Před samotným pečením ve speciální troubě, se kachna znova omyje ve vodě a nechá pověšená usušit, v průběhu sušení se potírá melasou a nakonec se znovu omyje vodou.

V tradiční peci se topí tvrdým dřevem z ovocných stromů, zavěšené kachny se pečou při teplotě 270 °C po dobu 40 minut.

Ochutnat tento skvost čínské gastronomie můžete v původních restauracích Pekingu nebo můžete zvolit jednu z moderních restaurací, které kombinují starobylé receptury s moderním „ fusion „ pojetím. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, restaurace Da Dong Peking Duck (Dong Si Shi Tiao, Nan Xin Cang business Mansion) je skvělým řešením.

Interiér restaurace je zařízen v moderním asijském stylu, poskytuje hostům dostatek prostoru a soukromí pro dokonalý gastronomický zážitek.