• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

K velikonocům patří jehněčí maso

Začátek jara je také začátkem sezóny jehněčího masa. Proč si ho tedy nepřipravit k slavnostnímu velikonočnímu obědu? Jehněčí maso je maso mláďat ovcí do 6-ti měsíců věku. Má tmavě červenou barvu a je velmi kvalitní a zdravé, jelikož jehňata byla doposavad krmena jen mateřským mlékem (jehňata do 60 dní věků pouze mlékem) a čerstvou trávou.  Pokrm z jehněčího masa je nejen chuťovým zážitkem, ale je také lidskému zdraví prospěšný:

1, má optimální poměr mezi tukem a bílkovinami

2, nízkou hladinu cholesterolu, pomáhá ji také snižovat

3, vysoký podíl železa, draslíku, sodíku, zinku, vápníku a fosforu a vitamínů skupiny B a D

4, je nízkokalorický

5, dobře stravitelný

 

Jehněčí maso je potřeba před tepelnou úpravou nechat alespoň 3 dny odležet optimálně při 3-5°C, aby zkřehlo. Při koupi masa je tedy dobré se zeptat, kdy bylo maso poraženo. Proces zrání urychlují různé marinády z koření a bylinek. Maso je také potřeba odblanit a zbavit tuku. Právě tuk je totiž nositelem oné typické vůně, která může spoustě lidí vadit. K potlačení vůně navíc pomohou také bylinky, např. česnek, majoránka, rozmarýn, koriandr, bazalka, zázvor.

Koupit mladé jehně se dnes dá i v lepších řeznictvích a řetězcích, pokud však chcete vědět, odkud maso přesně pochází, můžete si vybrat některou z chovných farem. V oblasti Prahy je to např. farma u Slaného http://www.etincelle.cz/index.php/prodavame-biojehneci.

 

Pokud chcete dosáhnout opravdu ideálního gurmánského zážitku, je třeba vědět, kterou část jehněte na co použít. Každá část je totiž vhodná pro jinou úpravu:

Hřbet

Peče se celý, je vhodný také ke grilování. Ladí s česnekem, rozmarýnem, zázvorem  nebo červeným vínem.

Hrudí (žebra)

Částečně vykostěné hrudí se může nadívat, žebra jsou vhodná ke grilování. Po okrojení je stejně jako krk vhodná na vaření.

Krk

Ideální na vaření (guláš, perkelt) nebo po okrojení na sekanou, ragú nebo čevapčiči.

Plec

S kostí je vhodná k pečení, vykostěná k vaření nebo pečení (perkelt, ragú, rizoto),

Kýta

Ideální k pečení, smažení, grilování.