• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Gastronomický zážitek na Svatého Martina

Jedenáctý listopad je již tradičně spjat se svatomartinskou husou a svatomartinským vínem. V žádné restauraci by obojí nemělo na jídelním lístku chybět.  Menu z pečené husy či husích jater coby minutky nebo paštiky doplněné správně zvoleným vínem, korunované dnes již zapomenutými tradičními sladkými svatomartinskými rohlíčky coby dezertem, určitě potěší každého strávníka. Pokud má být vaše nabídka úplná, nesmíte zapomenout ani na kaldoun – staročeskou polévku z husích drůbků. Základem všeho je však čerstvá husa.  

Kde sehnat čerstvou husu:

- ideálně přímo z farmy, např. http://www.rohozenskahusa.cz/  nebo  http://www.rybarstvinovehrady.cz/3/cz/chov-hus-rybarstvi-nove-hrady-s-r-o-/

- ve farmářských prodejnách potravinách, např. Náš grunt http://www.nasgrunt.cz nebo Sklizeno www.sklizeno.cz

- na farmářských trzích

- v Makru (koupíte i mraženou) www.makro.cz

Jak zpracovat čerstvou husu:

- kupte si mladou husu (o hmotnosti  3 - 4,5 kg)

- pinzetou vytrhejte zbytky peří a prachové peří opalte

- z břicha vyndejte sádlo a husu umyjte, osušte, osolte a nechte v chladu nejlépe do druhého dne

- z drůbků můžete udělat polévku nebo z jater paštiku

 

Co se týká svatomartinského vína, odrůdu volte podle úpravy pokrmu. Správně zvolené víno zaručí lepší stravitelnost tučného pokrmu.

Rohlíčky z kynutého těsta můžete upéct buď suché, nebo plněné např. ořechy.