• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Dnešnímu dětskému jídelníčku by neměl dominovat smažák a řízek

Nabídce jídel pro děti by již v dnešní době, která klade důraz na čerstvé a zdravé potraviny, neměli ve vaší restauraci zcela jistě dominovat smažený sýr, řízek, či špagety s červenou omáčkou. Vhodně sestavený jídelníček pro malé strávníky dokáže do vaší restaurace přilákat spoustu nových zákazníků z řad starostlivých rodičů, kteří kromě vlastního požitku z dobrého a kvalitního jídla, chtějí tento zážitek dopřát i vlastním dětem. 

Základními pravidly pro sestavování dětského menu by měly být:

1, čerstvost, výživová hodnota jídla, volba vhodných potravin a jejich úpravy

2, zajímavé či vtipné naservírování pokrmu

 

Čerstvost a výživová hodnota jídla

O tom, že ve vaší restauraci používáte čerstvé a kvalitní suroviny nemůže být pochyb. Ne všechny suroviny jsou však pro malé děti stejně vhodné jako pro dospělé. Spousta běžně používaných surovin se dá lehce nahradit tak, aby se zvýšila výživová hodnota pokrmu.

1, Jíšku připravujte na olivovém oleji nebo na másle místo klasického rostlinného oleje či sádla

2, K zahušťování omáček a polévek používejte celozrnnou mouku místo tradiční bílé

3, K zahušťování polévky je možné také pouze rozmixovat zeleninu, která se v polévce vařila

4, Na trhu existují také různé druhy zavářek (instantní pohankové, ovesné či hrachové vločky, knedlíčky z různých druhů mouk a masa atd.)

5, Brambory vařte ve slupce, zachovají si více zdravých látek a mají nižší glykemický index

6, Místo tradiční uzeniny nabídněte dětem výrobky ze sóji (sojové maso, párky atd.)

7, Klasický bílý cukr nahraďte hroznovým či ovocným cukrem, medem nebo melasou

Základem každého jídla by měla být pochopitelně zelenina, která je pro děti nejdůležitější potravinou. Její příprava stejně jako ostatních potravin by měla probíhat především v páře či dušením.

 

Zajímavé či vtipné naservírování pokrmu

Skvěle naservírovaný pokrm je dnes již základem každého stolování. Sami víme, jak dokáže zajímavě a citlivě naservírované  jídlo probudit naše chuťové buňky. Pro děti to platí dvojnásob. Ne příliš oblíbená mrkev či sojové maso se může stát rázem lahůdkou, pokud dítě místo zmíněných surovin pojídá „zub dinosaura“.

Základem je si každý pokrm nejprve předem namalovat na papír a promyslet suroviny, ze kterých chcete daný obrazec poskládat, abyste surovinami zbytečně neplýtvali.