Sous - vide

// 10.4.2013

vaření ve vakuu

Kuchařská metoda, která v překladu znamená vaření ve vakuu. Vaří se při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem stanovenou dobu. Syrová potravina se vakuově uzavře do vícevrstvé fólie, která je k tomu speciálně přizpůsobená. Pomocí vakuové baličky je z potraviny vysán vzduch a takto vakuované potraviny se vkládají do vodních lázní, kde se pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou několik hodin (někdy až 72 hod) při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu (nejčastěji při teplotě 55 – 60°C). Používáním Sous vide jsou minimalizovány ztráty hmotnosti připravovaných pokrmů. Výsledkem Sous vide je perfektně připravený pokrm, který si zachovává přirozenou chuť a aroma dané potraviny, křehkost a texturu, současně zůstávají zachovány a neporušeny všechny živiny uvnitř pokrmu. 

Zpět

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

sous vide

vysoce kvalitní příprava potravin ve vakuu
potraviny se připravují při nízkých a přesně udržovaných teplotách po předem stanovenou dobu
používáním sous vide vaření se minimalizují tepelné ztráty hmotmosti připravovaných pokrmů, které si zachovávají přirozenou chuť a aroma dané potraviny
tělo je vyrobeno z chromované oceli
včetně 6 ks nerezových vložek a výpustného ventilu
regulace teploty 45-95°C (po 0,1°C)
hmotnost přístroje cca 14 kg
v sekci webu COOKZINE/VIDEA-PRACOVNÍ POSTUPY najdete videoukázku pracovního postupu
8 531,00 Kč

Facebooková diskuze

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč