Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

550 g fazolí

500 g krup

1,5 g pepře

1,5 g majoránky

30 g česneku

30 g soli

300 g cibule

150 g sádla

150 g slaniny

Šoulet (fazole s kroupami)

  • Připravil: Lubomír Brázda // 4.11.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 20 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Fazole nechejte namočené přes noc v ledničce. Druhý den je uvařte doměkka. Kroupy uvařte doměkka, sceďte, propláchněte a nechte okapat. Pak oboje smíchejte dohromady a přidejte pepř, majoránku a česnek rozetřený se solí. Na sádle osmažte kousky slaniny s cibulí a přidejte do šouletu. Následně nechte vše na chvíli zapéct.

Tipy šéfkuchaře Šoulet můžete také péct v pekáči s husou či kachnou. Kromě získání chuti šoulet pohltí mastnotu uvolňující se při pečení drůbeže.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

hrnec nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 481,00 Kč

lis na česnek

hliník
jednodílný
182,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč