Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

5 ks starších housek

3 ks vajec

500 g uzeného masa

200 g mladých kopřiv

200 g mléka

200 g másla

10 g soli

5 g pepře

Velikonoční nádivka s kopřivami

  • Připravil: Lubomír Brázda // 5.4.2014
  • Typ jídla: předkrmy
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 10 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Housku nakrájejte na kostky a namočte na chvíli do 2/3 mléka. Pak mléko lehce vymačkejte a kostky vložte do mísy. Uzené také nakrájejte na kostky a přidejte k housce. Kopřivy nakrájejte a přidejte ke směsi. Oddělte žloutky od bílků. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte k němu oddělené žloutky a zbytek mléka. Vše rozšlehejte a přidejte ke směsi. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte do mísy. Celou směs osolte, opepřete a pečlivě promíchejte. Pekáč vymažte tukem, vysypte strouhankou a nalijte do něj připravenou směs. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C zhruba 20 minut.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

mísa + cedník

polypropylen
vhodná do myčky, mirkovlnné trouby i do mrazničky
186,00 Kč

Gn 1/2 - 325 x 265 mm

nerezová ocel
zaoblené hrany a rohy
cena od: 115,00 Kč

krájecí deska dřevěná GN 1/2

vysoce odolný kaučuk, s vyřezanými úchopy
vyhovuje hygienickým HACCP normám
464,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč