Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

150 g domácí klobása

150 g anglická slanina

100 ml zakysaná smetana

60 g (2 lžíce) vepřové sádlo

100 g (2ks) brambory

300 g kysané zelí

50 g (1ks) cibule

1 stroužek česnek

1 lžička mletá červená paprika

mletý černý pepř

sůl

2 ks bobkový list

Zelňačka se zakysanou smetanou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 5.11.2012
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji v hrnci na sádle. Přidáme anglickou slaninu, podlijeme
vodou a necháme vařit. Do hrnce přidáme kysané zelí, které jsme si propláchli ve studené vodě a překrájeli. Dochutíme česnekem. Po 15 minutách přidáme očištěné brambory, nakrájené na kostky. Na pánvi si opečeme domácí klobásu,
nakrájenou na kolečka, zasypeme ji mletou paprikou a vše přidáme do polévky. Hotovou polévku ochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nok ze zakysané smetany.

Tipy šéfkuchaře Do zakysané smetany můžeme přidat bylinky, čímž zvýrazníme chuť. Do polévky navíc můžeme přidat během vaření houby.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

dóza na cukr

nerezavějící ocel
108,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč