Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

    500 g vepřové plece
  • 250 g červené klobásy
  • 100 g chleba
  • 250 g kysaného zelí
  • 250 g červené sterilizované řepy
  • 50 g hladké mouky
  • 20 g soli
  • 2 g celého nového koření
  • 1 g bobkového listu
  • 1 g mletého pepře
  • 100 g kysané smetany
  • 5 g křenu
  • 10 ks vajec
  • 2 l vývaru nebo vody

 

    Velikonoční boršč

    • Připravil: Lubomír Brázda // 21.3.2013
    • Typ jídla: polévky
    • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
    • Doba přípravy: 40 min
    • Obtížnost přípravy: snadná

    Příprava

    Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky, na sucho opečeme, ochutíme, zalijeme vodou či vývarem  jen tak, aby bylo maso zalité a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, přidáme na kostky pokrájenou klobásu, kysané zelí a dolejeme tekutinou. Přidáme koření a vaříme mírně 10 minut. Přidáme řepu a zaprášíme na sucho opečenou moukou rozmíchanou v trošce vývaru či vody. Přidáme nadrobený chléb a cca 15 minut provaříme. Do provařené polévky dáme natvrdo uvařená vejce pokrájená na šestinky a smetanu.

    Tipy šéfkuchaře Při výdeji zdobíme nastrouhaným křenem.

    související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

    chafing GN 1/1, model Fiora

    modell 'Fiora', GN 1/1, chromová nerezavějící ocel
    vysoce leštěné odnímatelné víko
    součástí 2x nádoba na hořlavou pastu, 1x GN 1/1, hloubka 65 mm
    vhodný pro GN 1/1 hluboké do 100 mm
    set 471050 obsahuje navíc 2x GN 1/2 a 3x GN 1/3 (hloubka 65 mm)
    cena od: 1 355,00 Kč

    dóza na cukr

    nerezavějící ocel
    108,00 Kč

    korková nálevka

    nerezavějící ocel
    korek
    cena od: 46,60 Kč

    Facebooková diskuze

    banner

    TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

    rolex replica watches best replica watches replica panerai
    Nákupní košík
    0 ks za 0.00 Kč