Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

400 g očištěných rybích hlav

200 g vnitřností z kapra

1000 ml vody

1500 ml vývaru

50 g celeru

50 g mrkve

50 g petržele

50 g cibule

100 g másla

150 g hladké mouky

100 g rajčatového protlaku

2 g karí

200 ml smetany

20 g polévkového koření

10 g petrželové natě

100 g žemle

20 g tuku

30 g soli

Třeboňská rybí polévka

  • Připravil: Stanislav Zukal // 15.11.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Hlavy a vnitřnosti uvařte každé zvlášť v osolené vodě. Oberte maso z hlav a nakrájejte jej spolu s vnitřnostmi na malé kousky. Cibuli a kořenovou zeleninu také nakrájejte a uvařte ve vývaru. Z másla a prosáté mouky připravte jíšku, zalijte ji vývarem z hlav a vnitřností. Pak přidejte vývar se zeleninou, rajčatový protlak, karí, maso a vnitřnosti a vše povařte. Nakonec přidejte smetanu, polévkové koření a chvíli povařte. Žemli nakrájejte na kostky a osmahněte na tuku. Při servírování je spolu s petrželovou natí vložte do polévky.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

naběračka

nerezavějící ocel
monoblok
odpovídá hygienickým HACCP normám
cena od: 68,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč