Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

100 g rozinek

1500 g jablek

500 g veky

500 g bílého vína

800 g vody

100 g cukru krupice

5 g mleté skořice

Čerstvé jablko na ozdobení

Studená jablečná polévka

  • 30.6.2015
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Vložte je do hrnce s vodou a přidejte cukr a skořici. Veku nakrájejte na kousky a přidejte do vody. Směs pomalu duste. Když jsou jablka měkká, vše rozmixujte, přeceďte a nechte polévku vychladnout. Rozinky s vínem vložte do hrnce a nechte 15 minut odstát, aby rozinky nabobtnaly. Pak vše 10 minut povařte. Před servírováním vložte rozinky do polévky a ozdobte na kostičky nakrájeným jablkem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž na ovoce

nerezavějící ocel, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
183,00 Kč

tyčový mixer Hendi 250

profesionální provedení
tělo z odolného tvrzeného plastu (polyamid PA66)
ponorná tyč a ostří z nerezavějící oceli
snadná údržba
otáčky není možné regulovat
délka ponorné tyče: 250 mm
vhodné do max: 20 l
hmotnost: 1,45 kg
5 792,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč