Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

3000 g hovězího vývaru

1000 g mladých kopřiv

200 g oleje

40 g hladké mouky

80 g cibule

4 ks žloutků

1000 g kyselého mléka

5 g soli

Polévka z mladých kopřiv

  • Připravil: Stanislav Zukal // 2.4.2015
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Z mladých výhonků jarních kopřiv otrhejte listy, propláchněte je a spařte horkou vodou. Vodu sceďte a listy nasekejte nadrobno. Na rozpáleném oleji osmahněte krátce cibuli s moukou, přidejte kopřivy a smažte dalších 10 minut. Pak zalijte kopřivy vývarem a provařte. Žloutky smíchejte s mlékem, vlijte do vývaru a prohřejte, ale nevařte. Na závěr dochuťte solí.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol, 2 ucha

materiál - čistý hliník se speciální povrchovou úpravou B-Cristal
dlouhá živnotnost výrobku
100 % nepřilnavost povrchu
jednoduchá údržba
vysoká tepelná vodivost - úspora času a energie
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 1 699,00 Kč

nůž na sekání bylin

nerezavějící ocel/polypropylen
428,00 Kč

sada krájecích desek 6 ks

1 barva - 1 ks
flexibilní polypropylen
díky ohebnosti umožňuje deska nakrájenou potravinu snadno vložit do hrnce
ideální pro partyservis - nízká hmotnost
vyhovuje hygienickým HACCP normám
tloušťka 1,4 mm
190,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč