Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob

1800 ml vody

800 g husích drůbků

50 g cibule 30 g soli

0,3 g pepře

0,3 g nového koření

150 g kořenové zeleniny

100 g husího sádla

150 g hladké mouky

15 g petrželové natě

Na knedlíčky:

200 g husích jater

100 g žemle nebo veky

60 g vody na navlhčení žemle

20 g cibule

80 g strouhanky

30 g hladké mouky

10 g česneku

10 g soli

1 ks vejce

0,5 g majoránky

1 g mletého pepře

Kaldoun - polévka z husích drůbků

  • Připravil: Stanislav Zukal // 5.10.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Očištěné drůbky zalijte vodou, osolte, přidejte pepř, cibuli a dejte vařit. Na sádle osmahněte zeleninu, zaprašte prosátou moukou, osmahněte, zalijte hotovým procezeným vývarem a povařte. Maso z  drůbků oberte a vložte do polévky. Játra nakrájejte na větší kousky, přidejte cibuli a navlhčenou žemli a umelte. Přidejte strouhanku, prosátou mouku, česnek utřený se solí, vejce, majoránku a mletý pepř. Směs promíchejte, vykrojte lžící knedlíčky a uvařte je vedle v osolené vodě. Nakonec vložte knedlíčky do hotové polévky a ozdobte ji petrželkou.

Tipy šéfkuchaře Polévku je možné podávat také s různými nudlemi.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž na zeleninu

nerezavějící ocel, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
188,00 Kč

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 434,00 Kč

krájecí deska GN 1/1

plast (500 HDPE) - vyhovuje hygienickým HACCP normám
tloušťka 15 mm
s drážkou
cena od: 460,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč