Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

50 g celeru

100 g mrkve

50 g petržele

100 g očištěného květáku

50 g sterilovaného hrášku

300 g telecích řídkých kostí

2700 g vody

10 g soli

120 g hladké mouky

500 g mléka

100 g másla

10 g petrželové nati

Jemná zeleninová polévka s telecím vývarem

  • 29.2.2016
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Kořenovou zeleninu opláchněte a nakrájejte na menší kostičky, květák rozdělte na malé růžičky, zalijte vroucí vodou a uvařte doměkka. Kosti omyjte, rozsekejte, zalijte studenou vodou, osolte a vařte nejmíň 2 hodiny. Pak vývar sceďte. Mouku nasucho krátce opražte a za neustálého míchání zalijte vlažným vývarem a vývarem ze zeleniny a zvolna vařte půl hodiny. Nakonec přidejte mléko, krátce povařte a proceďte přes cedník. Do procezené polévky vložte uvařenou zeleninu a sterilovaný hrášek a znovu krátce povařte. Pak vše zjemněte máslem a servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

hrnec vysoký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 524,00 Kč

pánev s nepřilnavou vrstvou

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 658,00 Kč

pasírovací sítko Profi line

nerezavějící ocel
profi provedení
s drátěnou rukojetí
cena od: 84,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč