Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

600 g čerstvých lišek

100 g cibule

150 g slaniny

100 g másla

40 g hladké mouky

300 g kysané smetany

2500 g vody

5 g pepře

5 g soli

5 g zelené petrželky

Jemná krémová polévka z čerstvých lišek

  • Připravil: Lubomír Brázda // 31.7.2014
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky, cibuli nakrájejte velmi najemno. Máslo rozpusťte v hrnci a osmažte na něm slaninu s cibulí. Lišky lehce nakrájejte, přidejte je ke slanině s cibulí, zalijte částí vody a duste cca 30 minut. Zbytek vody přiveďte k varu a po 30-ti minutách ji dolejte na dušené houby, osolte, opepřete a vařte ještě cca 15 minut, dokud nejsou houby měkké. Mouku smíchejte s kysanou smetanou, přidejte ji do připravené polévky a ještě krátce povařte. Na závěr přidejte nadrobno nasekanou zelenou petrželku.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol, 2 ucha

materiál - čistý hliník se speciální povrchovou úpravou B-Cristal
dlouhá živnotnost výrobku
100 % nepřilnavost povrchu
jednoduchá údržba
vysoká tepelná vodivost - úspora času a energie
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 1 699,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč