Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob

70 ml olivového oleje

500 g najemno nakrájené cibule

2500 g očištěné dýně

1000 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

220 ml smetany

10 plátků celozrnného toastového chleba

5 g soli

5 g pepře

Dýňová polévka

  • Připravil: Stanislav Zukal // 14.10.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

V hrnci rozehřejte 35 ml oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte 5 minut, dokud cibule nezměkne.  Pak přidejte nakrájenou dýni, kterou jste předtím očistili a zbavili semínek. Vařte 8-10 minut dokud dýně nezměkne a nezačne zlátnout. Zalijte vývarem a osolte a opepřete. Přiveďte k varu a 10 minut povařte. Po 10 minutách přidejte smetanu, krátce povařte a následně rozmixujte. Plátky chleba nakrájejte na malé krutony a osmažte na zbytku oleje. Poklaďte na naservírovanou polévku spolu s nakrájenou petrželkou.

Tipy šéfkuchaře Semínka z dýně můžete také osmažit na pánvi a použít je na ozdobu.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč