Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

    300 g bílého chřestu
  • 100 g zeleného chřestu
  • 50 g cibule
  • 100 g brambor
  • 400 ml vývaru z chřestu
  • 100 ml smetany
  • 80 g másla
  • sůl
  • bílý chřest
  • kerblík
  • pažitka

Chřestový krém

  • Připravil: Stanislav Zukal // 29.4.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Chřest očistíme a dáme vařit do osolené vody. Očištěnou cibulku najemno nakrájíme a očištěnou bramboru nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibulku a přidáme brambory. Zeleninovou směs zalijeme vývarem z chřestu, osolíme, přidáme mletý pepř a vše povaříme tak, aby brambory byly doměkka. Do hotové polévky přidáme uvařený chřest nakrájený na malé kolečka bez hlaviček. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a dochutíme.

Tipy šéfkuchaře Ozdobíme pažitkou, kerblíkem a hlavičkami chřestu.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

miska Huevo

odolný porcelán, který je ale zároveň lehký
zářivě bílá barva
stohovatelná
19,90 Kč

sklenice degustační Millesime

lisované sklo
29,20 Kč

fritovací lžíce

nerezavějící ocel s plast. rukojetí
extra hluboká lžíce
cena od: 512,00 Kč

bufetový tác se zaoblenými rohy

chromovaná ocel
382,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč