Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1200 g celeru

120 g šalotky

140 g másla

280 g bílého vína

200 g bílého portského vína

2200 g kuřecího vývaru

1000 g smetany

5 g soli

5 g pepře

2 g lanýžového oleje

5 g citronové šťávy

Celerové velouté s lanýžovým olejem

  • Připravil: Lubomír Brázda // 4.2.2015
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Francie
  • Doba přípravy: 20 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Šalotku a celer nakrájejte nadrobno a orestujte na másle. Pak přidejte vína a vývar a vařte doměkka. Přidejte smetanu a ještě krátce provařte. Pak dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku přepasírujte přes cedník, přidejte pár kapek lanýžového oleje a našlehejte pomocí mixéru.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 434,00 Kč

tyčový mixér Hendi 500

Profesionální model
Tělo z odolného tvrzeného nylonu
Ponorná tyč a ostří z nerezavějící oceli
Snadno čistitelný
Elektronický ovládací panel
9 rychlostí mezi 2 000 a 15 000 otáček/min
Maximální objem do 100 litrů
Délka ponorné tyče:500 mm
Hmotnost: 4,1 kg
10 056,00 Kč

pasírovací sítko Profi line

nerezavějící ocel
profi provedení
s drátěnou rukojetí
cena od: 84,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč