Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

750 g celeru

2400 g vody

30 g soli

100 g oleje

180 g mouky

0,5 g mletého muškátového květu

500 g mléka

20 g polévkového koření

10 g petrželové natě nebo pažitky

Celerová polévka

  • Připravil: Stanislav Zukal // 7.1.2014
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Celer očistěte a nakrájejte na malé kostky. Vložte je do hrnce, zalijte trochou vody, osolte a uvařte téměř doměkka. Z oleje a mouky připravte zásmažku, přidejte mletý květ, za neustálého míchání zalijte zbylým množstvím vody a přiveďte k varu. Pak přidejte vývar z celeru a vařte za občasného míchání minimálně 20 minut. Nakonec přidejte mléko, polévku osolte, krátce povařte a sceďte. Do scezeného vývaru přidejte uvařené kostky celeru, polévkové koření a ještě krátce povařte. Při servírování polévku ozdobte petrželovou natí nebo pažitkou.

Tipy šéfkuchaře K polévce můžete servírovat chlebové tyčinky.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

cedník

polypropylen
vhodný do myčky
v prodeji více velikostí
cena od: 62,00 Kč

krájecí deska velká

plast - vyhovuje hygienickým HACCP normám
tloušťka 34 mm
barevné permanentně zafixované rohy pro identifikaci typu krájených surovin - zamezují křížové kontaminaci
speciální neklouzavý povrch pro maximální bezpečí při krájení
oboustranně použitelná
cena od: 1 601,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč