Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob

50 g cibule

100 ml oleje

120 g hladké mouky

2500 ml hovězího vývaru

10 g hub

40 g celeru

50 g mrkve

40 g petržele

50 g kapusty

1 g mletého pepře

600 g brambor

300 g vody

15 g soli

15 g česneku

1 g kmínu

1 g  majoránky

20 g polévkového koření

10 g petrželové nati

Bramborová polévka s houbami

  • Připravil: Stanislav Zukal // 10.9.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Cibuli nakrájejte a osmahněte dorůžova, zasypte prosátou moukou a připravte zásmašku. Zalijte ji vývarem a za stálého míchání vařte 30 minut. Přidejte opláchnuté houby, kořenovou zeleninu, kapustu, mletý pepř a vařte doměkka. Brambory zalijte v jiném hrnci vroucí vodou, osolte a vařte do poloměkka, pak přidejte do polévky a dovařte. Nakonec přidejte utřený česnek, kmín a majoránku. Dochuťte polévkovým kořením a provařte.

Tipy šéfkuchaře Při servírování ozdobte petrželovou natí nebo rozmarýnem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž kuchařský

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
cena od: 248,00 Kč

nůž loupací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
151,00 Kč

hrnec nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 481,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč