Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

600 g vepřová panenka

50 ml olej

400 g růžičková kapusta

100 g slanina

40 g  máslo

snítka tymián

sůl

pepř



Vepřová panenka s bylinkami, kapustou a slaninou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 5.11.2012
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Vepřovou panenku si omyjeme a osušíme, okořeníme. Na rozpálené pánvi opečeme 5 minut z každé strany, následně vyjmeme z pánve, dáme do alobalu, do kterého přidáme tymián a máslo. Obal zabalíme a dáme do předehřáté trouby, ve které následně pečeme na 160°C po dobu cca 10 minut. Na pánev, na které zbyl výpek z masa, dáme slaninu nakrájenou na kostičky. Necháme mírně rozpustit a přidáme uvařenou růžičkovou kapustu. Vše podlijeme vývarem a necháme trochu podusit. Dochutíme solí a pepřem. Panenku vyjmeme z alobalu, omáčku přidáme na pánev a maso nakrájíme na malé plátky. Na talíři ji dozdobíme růžičkovou kapustou a omáčkou.

Tipy šéfkuchaře Po vyjmutí masa z trouby ho pozvolna otáčíme, aby se maso uzavřelo a šťáva se krásně rozležela uvnitř. Růžičkovou kapustu po uvaření v horké osolené vodě ihned ponoříme do studené vody s ledem, aby nám kapusta udržela svoji barvu.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč