Hlavní menu

Ingredience

500 g měkkého tvarohu (z vaničky)

200 g hrubé mouky

150 g krupice

60 g cukru

1 vejce

špetka soli

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky

na cca 25 knedlíků

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Smíchejte tvaroh s prosátou moukou, krupicí, cukrem a špetkou soli. Přidejte vejce a zpracujte na hladké a pružné těsto. Těsto nechejte asi 30 minut odpočívat. Pak na pomoučněném vále vytvarujte z těsta váleček, který nakrájejte na plátky. Z nich udělejte placku, položte na ni umyté a vysušené ovoce a zabalte do tvaru knedlíku.

Knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Hned zamíchejte, aby se knedlíky nepřichytlily ke dnu. Vařte na mírném ohni 8-10 minut podle velikosti. Pak by měly už všechny knedlíky vyplavat na povrch. Pokud je uvnitř vzduchová kapsa, můžou knedlíky vyplavat dříve, než jsou hotové.

Tipy šéfkuchaře ovoce nekrájejte - pustilo by šťávu a šlo by špatně balit do těsta. hotové knedlíky můžete podávat s rozpuštěným máslem a nastrouhaným perníkem nebo s na másle opraženou strouhankou, vše dostatečně posypané moučkovým cukrem.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč