Hlavní menu

Ingredience

500 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

60 ml oleje (neutrální příchuť)

325-350 ml teplé vody

1 lžička soli

Těsto na pšeničnou tortillu

na 12 ks

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: americká - Mexico
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte olej s cca polovinou vody a za stálého míchání (v mixeru) zpracujte na drobivé těsto. Pak přidejte zbývající vodu, dokud se těsto nespojí. Intenzivním mícháním zpracujeme těsto do hladka.

Těsto by mělo být pružné, ale ne příliš měkké. Zakryjte potravinovou fólií a necháme odpočinout asi 1 hodinu.

Těsto si rozdělte na 12 stejných částí a udělejte z nich koule. Na pomoučněném válu udělejte z koulí placky o průměru cca 20 cm.

Rozehřejte pánev (bez tuku) a osmažte tortilly na každé straně po dobu cca 40 sekund, dokud se na spodní straně nezačnou vytvářet puchýře a tortilla začne hnědnout. Hotové tortilly přikryjte alu nebo potravinovou folií.

Tortilla se může jíst za tepla nebo studena. Ohřívat se dají v troubě, mikrovlnné troubě nebo na pánvi.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč