Hlavní menu

Ingredience

2 lžičky sušeného droždí (nebo 3/4 kostky čerstvého droždí)

½ lžičky cukru

700 g polohrubé mouky

350 ml vody

4 lžíce olivového oleje

1 lžička soli

na základní omáčku:

250 g rajčatového pyré

1 stroužek česneku

lžička soli

drcený pepř

Těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

pro 4 ks

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Smíchejte droždí s cukrem a 350 ml vlažné vody a pořádně promíchejte. Nechejte vzejít kvásek - cca 10 minut. Do mísy dejte mouku, olej, sůl, přidejte kvásek. Dobře promíchejte a na pomoučněném válu zpracujte rukama na hladké těsto, které nechejte v míse kynout na teplém místě další hodinu. Mísu zakryjte čistou utěrkou. Rozdělte těsto na 4 kusy, na pomoučněném válu vytvořte kruhy o průměru 25 cm. Okraj vytvoříte tak, že přeložíte těsto směrem do středu. Základní omáčku vytvoříte smícháním rajčatového pyré, česneku, soli a papře. Tou pizzu potřete a navrch dejte další suroviny. Pečte na vymazaném pizza plechu při 220 °C cca 10 minut. 

Tipy šéfkuchaře Nepřidávejte do těsta zbytečně hodně vody, na začátku se vám možná bude zdát těsto hodně lepivé, ale postupným zpracováním změní svou konzistenci. Před pečením pořádně rozehřejte troubu na 250 stupňů, spolu s ní předehřejte i plech na pizzu. Tu dejte na plech až těsně před pečením.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

plech na pizzu

modrá ocel
ideální pro rovnoměrné pečení pizzy
cena od: 55,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč