Hlavní menu

Ingredience

300 g italské mouky 00 (doppio zero) nebo hladké mouky ideálně nebělené s velkým obsahem lepku.

1 špetka soli

3 vejce

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce vody 

Těsto na čerstvé těstoviny

Základní recept na čerstvé těstoviny

pro 4 osoby

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Vysypte mouku na pracovní plochu a do středu vlijte rozšlehané vejce. Přidejte olej a pomalu prohnětejte rukama, až se vytvoří hladké ohebné těsto. Přidejte lžíci vlažné vody. Těsto pak zabalte do folie a nechejte uležet 30 minut v chladničce.

Těsto vyválejte na pomoučněné desce nebo lépe ve stroji na těstoviny a nakrájejte do požadovaného tvaru. Vařte ve velkém množství osolené vroucí vody asi 2 minuty. Hotové těstoviny slijete ihned v cedníku, neproplachujte ve studené vodě, nejlépe je ihned promíchejte s omáčkou. 

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

strojek na výrobu čerstvých těstovin

pochromovaná nerezavějící ocel
mechanický strojek k přípravě čerstvých těstovin
šířka max 150 mm
tloušťka těsta manuálně nastavitelná 0,2 - 2 mm
součástí 2 nástavce pro přípravu dvou druhů těstovin: Tagliatelle 2 mm nebo Fettucine 6,5 mm
možnost montáže na pracovní desku
váha 3 kg
1 213,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč