Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

10 porcí kapra s kůží

150 g mrkve

100 g celeru

100 g petržele

300 g žlutých rozinek

200 g sušených švestek

100 g loupaných mandlí

0,5 l červeného vína

120 g másla

10 ks celého pepře

5 ks nového koření

3 g tymiánu

1 ks bobkového listu

celá skořice 1 ks

10 g soli

Štědrovečerní kapr na černo

  • 1.12.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Porce kapra osolte a nechte chvíli odležet. Víno nalijte do hrnce, přidejte pepř, nové koření, tymián, bobkový list a celou skořici, vše přiveďte k varu a nechte krátce povařit. Mrkev, celer a petržel oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, švestky nakrájejte na malé kousky. Vše vložte do pekáče a přidejte rozinky. Mandle nasekejte na menší kousky a přidejte je do pekáče. Víno přeceďte přes sítko tak, aby v něm nezůstalo žádné koření a zalijte jím připravenou směs. Pekáč vložte do trouby a zeleninu s ovocem krátce rozpečte. Pak pekáč vyjměte, do rozpečené směsi natlačte kapra kůží navrch, na každou porci dejte trochu másla a pečte při 180°C cca 10 minut.

Talíř můžete ozdobit vánoční cesmínou, před konzumací ji však odstraňte.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

linie Vienna

tloušťka 3 mm
chromniklová nerezavějící ocel 18/10 leštěná
Viena je nadčasová krása, která se harmonicky přizpůsobuje všem tvarům porcelánu. Příbor zapůsobí svou elegancí v puristickém designu, který zůstává zdrženlivý ve svém pozadí.
Uhlazený a nadčasový definuje vídeňskou kulturu stolování tím nejjemnějším způsobem.
cena od: 45,90 Kč

pekáč

nerezavějící ocel
se dvěmi uchy
pouze do trouby, není vhodný pro přímý ohřev
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
tepelná odolnost -40°-250°C
cena od: 214,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč