Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2000 g srnčího hřbetu

30 g soli

1 g pepře

200 g oleje

200 g cibule

50 g cukru

500 g vody

100 g citronu

20 g hladké mouky

100 g červeného vína

200 g žampionů

Srnčí žebírka se žampiony

  • Připravil: Stanislav Zukal // 2.1.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Srnčí hřbet opláchněte, odblaňte a nasekejte na menší části. Okrajové blanky nařízněte a žebírka mírně naklepejte. Vše mírně osolte, opepřete, pomoučněte a krátce opečte po obou stranách na části oleje. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte do mírně nazlátlé barvy na další dávce oleje s částí cukru, zalijte vodou, přidejte pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a přiveďte k varu. Do vařícího základu vložte opečená žebírka a duste téměř doměkka. Před dodušením přidejte červené víno. Pak žebírka vyjměte a šťávu dochuťte cukrem a solí a přeceďte. Žampiony očistěte a poduste na zbývajícím oleji, přidejte ke šťávě a znovu krátce poduste. Pak je vyjměte a servírujte k žebírkům. Podávejte s rýží.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykošťovací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
221,00 Kč

sekáček na maso

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
301,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč