Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

800 g rýže Carnaroli

50 g másla

200 g parmazánu

250 g šalotky

150 g olivového oleje

10 g šafránových vláken

150 g mascarpone

175 g bílého vína

5000 g zeleninového vývaru

Šafránové rizoto

  • Připravil: Francesco Gotti // 24.4.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Rýži a šalotku osmahněte na 4/5 oleje, dokud nebude cibule měkká a zlatá. Pak přidejte víno a nechte jej vsáknout do rýže. Postupně po naběračkách přilévejte horký vývar a nechte rýži pomalu vařit, dokud není měkká. Pak sundejte rizoto ze sporáku, přidejte máslo, parmazán, mascarpone a zbytek olivového oleje. V malé misce smíchejte šafrán s trochou vývaru a přidejte jej do rizota. Vše řádně promíchejte.

Tipy šéfkuchaře Servírujte v nových miniaturách hrnců Agnelli! Najdete je v našem e-shopu.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pánev Al Black 5 mm

materiál - čistý hliník, vnitřní vrstva se speciální povrchovou úpravou B-Cristal
tloušťka dna - 5 mm
dlouhá životnost výrobku
100% nepřilnavost povrchu
jednoduchá údržba
vysoká tepelná vodivost - úspora času a energie
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 1 319,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč