Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1500 g jelení kýty

100 g slaniny

300 g oleje

125 g cibule

70 g mrkve

70 g petržele

60 g celeru

5 g celého černého pepře

5 g nového koření

5 g bobkového listu

5 g tymiánu

2 g rozmarýnu

250 g hladké mouky

Voda podle potřeby

Noky:

1250 g očištěné a semen zbavené dýně

400 g polohrubé mouky

10 g olivového oleje

3 ks vajec

5 g soli

5 g pepře

5 g šalvěje

100 g másla

Snítka rozmarýnu na ozdobení

Pečená jelení kýta na víně s dýňovými noky se šalvějovým máslem

  • Připravil: Stanislav Zukal // 30.9.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Odleželou jelení kýtu odblaňte, osolte a prošpikujte slaninou. Cibuli nakrájejte nadrobno, očištěnou zeleninu pokrájejte na kostičky a vše postupně osmahněte na rozehřátém oleji. Přidejte pepř, nové koření, bobkový list, tymián a rozmarýn, krátce osmahněte a přidejte maso. Podlijte horkou vodou a duste 2 hodiny pod poklicí. Pak poklice odejměte a maso dopečte v troubě dočervena. Upečené maso vyjměte, výpek zaprašte moukou, přilijte červené víno a nechejte krátce povařit. Pak omáčku propasírujte. Maso nakrájejte na plátky.

Dýni nakrájejte do pekáče na malé kostky, pokapejte olivovými olejem a nechte péct v troubě 30 minut při 200° C. Prosátou mouku smíchejte s vejci, solí, pepřem a přidejte upečenou rozmixovanou dýni. Těsto promíchejte a vytvořte malé noky, které uprostřed zploštěte vidličkou. Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte na mírném ohni cca 5 minut. Pak noky vyjměte a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte snítky šalvěje a krátce orestujte. Máslo vlijte do mísy, přidejte noky, promíchejte a hned servírujte. Plátky masa přelijte připravenou omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž kuchyňský

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
163,00 Kč

vidlička na maso

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
246,00 Kč

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
s kapslovým sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
cena od: 378,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč