Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

Kachna vykuchaná 3ks

350 g kachních jater

40 g sádla

120 g cibule

10 ks rohlíků

250 g světlého piva 10°

5 ks žloutků

10 g zelené petržele

10 g soli

5 g pepře

5 g zázvoru

1250 g tmavého piva 10°

Pitná voda

Nadívaná kachna pečená na pivu

  • 31.5.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Kachnu omyjte, očistěte a zevnitř osolte třetinou soli a opepřete.

Nádivka: Rohlíky nakrájejte na kostky a vložte do mísy. Zalijte je světlým pivem, aby se rohlíky nasáknuly. Játra pokrájejte na kousky a přidejte k rohlíkům. Dále přidejte najemno nasekanou petržel, žloutky, druhou třetinu soli a pepře a mletý zázvor. Cibuli nakrájejte najemno, orestujte na sádle dozlatova a přidejte ke směsi. Vše dobře promíchejte a vzniklou směsí naplňte kachnu.

Kachnu uzavřete pomocí špejlí nebo nitě, zvenku ji osolte a opepřete zbytkem koření a posypte kmínem. Vložte ji do pekáče, přelijte černým pivem a pečte doměkka. Během pečení kachnu přelévejte výpekem s pivem.

Upečenou kachnu rozdělte na jednotlivé porce, výpek rozřeďte vodou, krátce povařte, přeceďte a přelijte jim kachnu při servírování. Podávejte s vařeným bramborem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

linie Exclusiv

hotelový porcelán bílý
stohovatelný
zesílený okraj
vysoce odolný proti poškrábání
cena od: 18,40 Kč

litinový pekáč s víkem

litinový
smaltované víko
XXL velikost
vhodný na velkou drůbež
3 567,00 Kč

nerezová mísa

vyrobeno z nerezové oceli
cena od: 31,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč