Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

    150 g sušených meruněk
  • 1500 g jehněčích kotlet
  • 400 g cibule
  • 50 g petrželové natě
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 g tymiánu
  • 3 g bazalky
  • 10 g česneku
  • 10 ml citrónové šťávy
  • 20 g soli
  • 1 g mletého pepře

Marinované jehněčí kotlety plněné meruňkami

  • Připravil: Lubomír Brázda // 21.3.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Meruňky necháme 15 minut změknout v teplé vodě. Můžeme je také nechat marinovat v teplé meruňkovici. Jehněčí kotlety upravíme tak, abychom je mohli naplnit meruňkami a na kolečka nakrájenou cibulí. Vzniklé otvory se snažíme uzavřít bez pomocí jehly. Vše ostatní dáme do mixeru a dobře vymixujeme v pastu (pesto). Touto směsí potřeme maso. Necháme asi hodinku marinovat. Pak přendáme do gastronádoby a pečeme v předehřátém konvektomatu při teplotě 100°C cca 45 minut nebo při použití sondy na 66°C v jádře.  Pak dohotovujeme pod salamandrem či na grilu jen na dodělání barvičky.

Tipy šéfkuchaře Podáváme se zeleninovými saláty nebo s různě upravenou rýží.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

linie Hotel

porcelán
cena od: 61,90 Kč

podnos hranatý

odolný porcelán, který je ale zároveň lehký
zářivě bílá barva
stohovatelný
1 015,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč