Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2000 g filé z lososa s kůží

250 g citronu

40 g soli

20 g olivového oleje

150 g vody

300 g másla

100 g bílého vína

Omáčka:

5 ks žloutků

300 g vývaru

100 g másla

10 g soli

50 g citronové šťávy

Losos na víně s holandskou omáčkou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 4.9.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Kousky lososa otřete vlhkou utěrkou a pokapejte citronovou šťávou. Na pánvi rozpalte olivový olej a kousky opečte ze všech stran. Zastříkněte je vodou a krátce poduste. Pak přidejte máslo a víno a znovu krátce poduste. Losos by měl zůstat lehce syrový. Nakonec kousky osolte.

Žloutky rozšlehejte, přidejte studený vývar, ze kterého jste odebrali tuk a ve vodní lázni šlehejte tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pozor! Směs se nesmí vařit, jinak by se srazila. Do husté vyšlehané směsi žloutků a vývaru zvolna zašlehejte vlažné rozpuštěné máslo a dochuťte solí a citronovou šťávou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol, 2 ucha

materiál - čistý hliník se speciální povrchovou úpravou B-Cristal
dlouhá živnotnost výrobku
100 % nepřilnavost povrchu
jednoduchá údržba
vysoká tepelná vodivost - úspora času a energie
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 1 699,00 Kč

nerezová mísa

vyrobeno z nerezové oceli
cena od: 31,00 Kč

spirálová metlička

nerezavějící ocel
155,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč