Hlavní menu

Ingredience

pro 10 osob:

700 g kuskusu

700 ml zeleninového vývaru

500 g cizrny

50 ml olivového oleje

700 g cukety

700 g cherry rajčátek

500 g haloumi sýru

na dressing:

300 ml olivového oleje

7 lžic limetkové šťávy

5 velkých stroužků česneku

4 lžíce nasekané čerstvé máty

lžíce cukru

Letní salát s kuskusem a sýrem haloumi

  • Připravil: Stanislav Zukal // 31.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: vegetariánská
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nové vodě uvaříme doměkka (zhruba 120 minut v hrnci, v tlakovém hrnci 35 minut). Kuskus vložíme do mísy, zalijeme vařícím vývarem a dobře promícháme vidličkou. Mísu s kuskusem zarkryjeme a necháme jej po dobu 5ti minut nasáknout. Pak vidličkou kuskus promícháme, aby nebyl slehlý. Mezitím dáme všechny přísady na dresing do mísy a dobře promícháme. Poté smícháme kuskus s cizrnou a polovinou dresingu.  

Rozehřejeme velkou pánev, dáme do ní 3 lžíce oleje a osmažíme v ní na tenko nakrájené plátky cukety. Ta se smaží při vysokém stupni po dobu 2-3 minut, dokud nemá zlatavě hnědou barvu. Pak plátky položíme na kuchyňský papír, kde necháme okapat přebytečný tuk. Pak osmažíme na půlku nakrájená rajčátka - do pánve je položíme rozřezanou stranou dolů a smažíme do hněda. Jako poslední osmahneme na oleji (nebo ugrilujeme) na plátky nakrájený haloumi sýr, dokud není křupavý a nemá nahnědlou barvu.

Servírování: na talíř dáme směs s kuskusem, nahoru položíme plátky cukety, rajčátka a sýr, vše zalijeme zbývající polovinou dresingu.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč