Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2,5 ks kuřete

120 g másla

5 g soli

3 g pepře

300 g šalotky

250 g řapíkatého celeru

900 g jablečného cideru

900 g kuřecího vývaru

5 ks jablek

50 g kukuřičného škrobu

660 g creme fraiche nebo šlehačky

80 g dijonské hořčice

15 g estragonu

Kuře po francouzsku

  • 30.6.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Francie
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Kuře naporcujte. V pekáči rozehřejte 2/3 másla a porce kuřete na něm osmahněte dohněda. Osolte a opepřete. Šalotku nakrájejte na proužky, celer na malé kousky a vše přidejte ke kuřeti. Chvíli společně restujte a pak vše zalijte ciderem a vývarem. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud nebude kuře měkké.

Jablka nakrájejte na měsíčky a zbavte jádřinců. Zbytek másla rozpusťte na pánvi a vložte na ni nakrájená jablka. Smažte tak dlouho, dokud nezezlátnou, pak je dejte na teplo. Když je kuře hotové, vyjměte jej a vložte jablka. 5 lžic creme fraiche smíchejte s kukuřičným škrobem a vmíchejte vše do pekáče. Přidejte zbytek creme fraiche, hořčici a estragon a vše důkladně provařte cca 3 minuty. Servírujte s bagetou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůžky na drůbež

nerezavějící ocel
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolné vůči korozi
405,00 Kč

loupací nůž

nerezová ocel/dřevěná rukojeť
83,00 Kč

litinový pekáč s víkem

litinový
smaltované víko
XXL velikost
vhodný na velkou drůbež
3 567,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč