Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2500 g krocana

30 g soli

150 g másla

700 ml vody

100 g mandlí

600 g žemle nebo veky

300 ml mléka

50 g másla

3 ks vajec

10 g soli

10 g petrželové nati nebo pažitky

1 g mletého květu nebo muškátového oříšku

Krocan s mandlovou nádivkou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 15.11.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Nádivka:
Mandle spařte, oloupejte a nasekejte na hrubo. Žemli nakrájejte na malé kostky, pokropte mlékem a nechte jej vsáknout. Máslo se žloutky vyšlehejte, osolte, přidejte nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, mandle a žemli a vše promíchejte. Z bílků udělejte sníh a přidejte ho ke směsi.
Krocana očistěte, na prsou rozřízněte a naplňte nádivkou. Pak jej na povrchu i uvnitř osolte. Celého krocana stáhněte provázkem a dejte do pekáče s 2/3 másla. Při pečení přelévejte výpekem a vodou. Měkkého krocana vyjměte a v pekáči nechte potřebné množství výpeku. Zjemněte jej zbylým máslem, přeceďte a chvíli povařte. Servírujte část tmavého a část světlého masa přelité výpekem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůžky na drůbež

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
203,00 Kč

litinový pekáč s víkem

litinový
smaltované víko
XXL velikost
vhodný na velkou drůbež
3 567,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč