Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

50 g olivového oleje

1000 g očištěných krevet

150 g suchého bílého vína

40 g čerstvé nakrájené pažitky

40 g šťávy z citronu

5 g červené papriky

20 ks vychladlé na kousky nakrájené polenty

300 g rajčatového pyré

30 g nastrouhaného parmazánu

40 g zelené cibulky

Krevetové koláčky z polenty

  • 31.8.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Na rozehřátou pánev přidejte 40 g oleje a cca 3 minuty opékejte krevety, dokud nebudou hotové. Sundejte je z pánve. Z vína, pažitky, citronu a červené papriky udělejte nálev, ve kterém obalte hotové krevety. Dejte je na teplo. Zbytkem oleje potřete vychladlou polentu a položte ji na pečící papír. Na každý kousek dejte trochu rajčatového pyré a parmazánu a zapečte je v troubě, dokud se sýr nerozpustí. Na každý talíř dejte 2 kousky polenty, přidejte v nálevu připravené krevety a posypte nakrájenou zelenou cibulkou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

linie Jazz

nerezavějící ocel 18/10 leštěná
nůž z oceli 18/0
profi provedení havy-duty
cena od: 17,40 Kč

talíř na těstoviny Bolognese s dekorem

porcelán
jemný dekor
79,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč