Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2000 g jehněčího krku

250 g cibule

150 g oleje

15 g mleté papriky

40 g soli

800 g vývaru

100 g hladké mouky

500 g červených paprikových lusků

50 g rajčatového protlaku

Jehněčí perkelt

  • Připravil: Lubomír Brázda // 5.4.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Maso vykostěte, očistěte, zbavte přebytečného loje a nakrájejte na stejné kousky. Na 2/3 oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte papriku a vše zalijte vývarem. Vložte nakrájené maso, osolte jej a duste doměkka. Pak maso vyjměte, výpek vyduste na tuk, zasmažte moukou a znovu povařte. Nakonec omáčku dochuťte a přeceďte.

Paprikové lusky očistěte, nakrájejte na tenké plátky a poduste je na zbytku oleje spolu s protlakem. Pak vše přidejte k masu a ještě společně krátce poduste. Podávejte s rýží nebo haluškami.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykošťovací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
221,00 Kč

sekáček na maso

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
301,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč