Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2000 g jehněčího hřbetu

80 g česneku

40 g soli

1,5 g pepře

120 g oleje

800 g vody

50 g hladké mouky

Směs listového salátu jako příloha

Jehněčí hřbet na česneku

  • Připravil: Lubomír Brázda // 5.4.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Hřbet zbavte povrchových šlach a blan. Opláchněte jej a potřete částí česneku, který jste předtím utřeli se solí a opepřete. Cibuli a zbytek česneku nakrájejte na plátky a osmahněte dorůžova. Na česnek s cibulí vložte maso a opečte z obou stran. Pak jej podlijte částí vody a pečte pod poklicí doměkka. Během pečení maso stále otáčejte a podlévejte, případně dodávejte vodu. Když je maso měkké, vyjměte jej a šťávu vyduste na tuk, který zaprašte moukou. Mouku osmahněte, zalijte vodou a po pečlivém promíchání vařte nejméně 20 minut. Nakonec omáčku dosolte, přeceďte a krátce povařte. Před servírováním maso nakrájejte na plátky podle jednotlivých žeber a přelijte trochou omáčky. Podávejte se směsí listového salátu. 

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykosťovací

nerezavějící ocel, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
232,00 Kč

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 434,00 Kč

odstředivka na salát

plast/nerezavějící ocel
ideální k vysoušení velkého množství salátu
222560 - hadička pro odtok vody
vyjímatelná vnitřní nádoba
cena od: 2 539,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč