Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1000 g hovězí svíčkové

50 g slaniny

30 g soli

100 g oleje

100 g mrkve

60 g celeru

90 g petržele

100 g cibule

700 g vody

1 g celého pepře

1 g nového koření

1 g bobkového listu

1 g tymiánu

1 ks citronu

50 g octu

30 g cukru

50 g másla

150 g hladké mouky

500 g smetany

100 g brusinek

Hovězí svíčková na smetaně

  • 29.2.2016
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Svíčkovou nakrájejte na menší válečky, opláchněte, prošpikujte slaninou a osolte. Zeleninu očistěte, cibuli nakrájejte na plátky, mírně osmahněte na oleji, přidejte maso, krátce opečte a podlijte vodou. Přidejte pepř, nové koření, bobkový list, tymián a bio citron nakrájený na plátky. Přilijte trochu octu, přikryjte a duste doměkka. Během dušení podlévejte výpekem a přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a nakrájejte přes vlákno na plátky. Z mouky, másla a vody připravte jíšku a výpek zahustěte. Vařte nejmíň 20 minut, pak přidejte smetanu. Krátce povařte, dochuťte solí, octem a cukrem, přeceďte a znovu krátce povařte. Servírujte s knedlíkem, kolečkem citronu, brusinkami a snítkou tymiánu.  

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykošťovací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
221,00 Kč

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 434,00 Kč

pasírovací sítko Kitchen line

pocínované
s drátěnou rukojetí
cena od: 50,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč