Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

    400 g žampiony
  • 5 g česnek
  • 2 g sůl
  • 250 g listové těsto - polotovar
  • 3 ks vejce
  • 125 ml polotučné mléko
  • 80 g lučina
  • 2g čerstvý tymián
  • 200 g mix trhaných listových salátů - polotovar

Houbové košíčky z listového těsta s trhaným salátem

  • Připravil: Lubomír Brázda // 22.9.2012
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Francie
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Předehřejeme troubu na 200°C. Mezi tím si na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme houby pokrájené na plátky, drobně posekaný česnek, osolíme a opepříme a dáme stranou. Listové těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o velikosti zapékacích misek či silikonových formiček na mufiny tak, aby formy byly vyloženy i po bocích. Na dno dáme houbovou směs, lučinu a zalejeme rozšlehanými vejci s mlékem. Ozdobíme tymiánem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Podáváme se salátem zastříknutým olivovým olejem.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč