Hlavní menu

Ingredience

1 celé kuře

30 g grilovacího koření

300 g žemle

150 ml mléka

10 vajec

20 g soli

10 g petrželky

1 muškátový květ

150 g hub

100 g másla

20 g hladké mouky

600 ml vody

 

Grilované kuře s houbovou nádivkou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 1.7.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Z žemle, mléka, vajec, soli, petrželky, muškátového květu a hub uděláme kompaktní hmotu - nádivku. Kuře se pokusíme vykostit bez porušení kůže. Okořeníme i zevnitř a potřeme změklým máslem. Pak kuře naplníme nádivkou. Pečeme cca při 160°C do poloměkka cca 30 minut. Poklademe zbylým máslem, necháme rozpustit a pečeme ještě zhruba 15 minut. Výpek slejeme do kastrůlku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a provaříme.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

rukavice na pečení

speciální materiál - tepluvzdorné do 350°C
sada 2 ks
89,90 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč