Hlavní menu

Ingredience

2 bochníky:

350 g hrubé špaldové mouky

350 g hladké špaldové mouky

20 g droždí

15 g soli

300 ml vody

150 g dýňových semínek

Domácí chléb ze špaldové mouky s dýňovými semínky

  • 3.1.2016
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Obě mouky smíchejte dohromady a prosijte. Přidejte rozdrobené kvasnice, sůl, dýňová semínka a vodu. (Každá mouka má jiné vlastnosti, množství vody je tedy orientační, těsto se nesmí lepit, ale musí držet pohromadě). Směs vypracujte v těsto a vyklopte ho na pomoučněný vál, kde ho znovu pořádně prohněťte, vytvarujte v bochánek, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Formu na biskupský chléb vymastěte a vysypte hrubou moukou. Těsto rozdělte na polovinu a jednu z nich vložte do formy. Pečte na 230°C cca 30 minut. Do trouby můžete před pečením vložit nádobu s vodou, aby byl chleba vláčnější. Po dopečení upečte druhou polovinu těsta.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nerezová mísa

vyrobeno z nerezové oceli
cena od: 31,00 Kč

forma na moučník

hliník
cena od: 180,00 Kč

stěrka na těsto

polypropylen
7,20 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč