Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

    1 svazek bílého chřestu
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1,5 l drůbežího vývaru
  • 3 dcl bílého vína
  • 300 g rýže
  • 1 svazek pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 šalotky
  • 150 g másla
  • 20 g parmazánu

Chřestové rizoto

  • Připravil: Stanislav Zukal // 29.4.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Na másle a trošce oleje zesklovatíme nakrájený chřest, nakrájenou šalotku, česnek a přidáme nepropranou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud se všechny zrníčka neobalí olejem. Zalijeme vínem a trochou vývaru, osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme a postupně doléváme vývarem, dokud není rýže hotová. V seznamu ingrediencí je uveden 1litr vývaru, ale doléváme podle chuti. Rizoto by mělo být mazlavé. Pozor abyste rýži nerozvařili. Hlavičky chřestu mezitím povaříme zhruba 3 minuty v horké vodě s trochou vína, prolijeme studenou vodou a opečeme na másle. Těsně před podáváním vmícháme do rizota kousky másla, hoblinky parmezánu a na vrch si dáme opečené hlavičky.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

miska Huevo

odolný porcelán, který je ale zároveň lehký
zářivě bílá barva
stohovatelná
19,90 Kč

fritovací lžíce

nerezavějící ocel s plast. rukojetí
extra hluboká lžíce
cena od: 512,00 Kč

bufetový tác se zaoblenými rohy

chromovaná ocel
382,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč