Hlavní menu

Ingredience

3 ks vajec

180 g moučkového cukru

180 g hladké mouky

60 g rozpuštěného másla

30 g vlažné vody

6 g prášku do pečiva

30 g posekaných ořechů

30 g posekaných rozinek

Řídká marmeláda k potření beránka

Poleva:

1 ks bílku

150 g moučkového cukru

10 g citronové šťávy

Velikonoční beránek s bílou polevou

  • Připravil: Lubomír Brázda // 5.4.2014
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte spolu s moučkovým cukrem a postupně k nim po troškách přilijte vlažnou vodu a rozpuštěné máslo. Pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a rozinky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte je ke směsi. Formu vymastěte, vysypte hrubou moukou a naplňte spodní část těstem.

Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut.  Pak beránka vyklopte a nechte vychladnout. Po vychladnutí namažte beránka řídkou marmeládou a nechte zaschnout. Z bílků, citronové šťávy a moučkového cukru vymíchejte hustou hmotu, kterou přelijte beránka. Postup 2-3 krát opakujte, dokud není beránek krásně bílý. Na oči použijte celé rozinky nebo zrnka kávy.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

stěrka na těsto

polypropylen
6,90 Kč

mašlovačka silikonová

s plastovou rukojetí
možné použití do 280°C
cena od: 90,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč