Hlavní menu

Ingredience

250 g másla

280 g cukru krupice

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

6 vajec

500 g hladké mouky

8 lžic mléka

špetka soli

Třené těsto

Bábovka z třeného těsta

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Do vyšlehaného másla postupně přidávejte cukr, vanilkový cukr a vejce. Je potřeba vytvořit lehkou nadýchanou hmotu. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a vmícháme střídavě s mlékem do směsi. Těsto by mělo být nyní hutné a mělo by jít špatně odlepovat od lžíce. Takto připravené těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme na spodní příčce při teplotě 180 ° C po dobu asi 60 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout na 5 minut ve formě, pak ji z formy uvolníme a necháme vychladnout úplně.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč