Hlavní menu

Ingredience

250 g hladké mouky

špetka soli

50 g rozpuštěného másla

110 ml vlažné vody

30 g strouhanky

olej na potření

Tažené těsto

Tažené těsto na závin

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Všechny přísady pčelivě uhnětejte na hladké těsto. Z těsta pak udělejte kouli, kterou potřete olejem, aby těsto nepopraskalo a nechejte 30 minut odpočívat.

Připravte si velkou utěrku (nejlépe se vzorem), kterou poprašte moukou. Na ní těsto pomocí válečku rozválejte do velké placky. Tu pak rukama vytahujte do všech stran. Těsto by mělo být tak tenké, že byste měli být schopni vidět vzor utěrky.

Těsto poprašte strouhankou a naplňte požadovanou směsí (např. nakrájená jablka s rozinkama, skořicí a cukrem) a pomocí utěrky zarolujte. Strany přehněte přes závin.

Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut při 200 °C.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč