Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob

500 g hladké mouky

30 g droždí

63 g cukru krystalu

250 ml mléka

150 g másla

2 ks žloutků

3 g soli

1 ks vejce

kůra z citronu

Náplň:

400 g mletých ořechů

210 g cukru moučka

200 ml mléka

mleté piškoty dle potřeby

Svatomartinské rohlíčky s ořechy

  • Připravil: Stanislav Zukal // 7.10.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Prosátou mouku smíchejte se solí a 150 ml mléka. Z droždí, 3 g cukru a 100 ml mléka připravte kvásek, který po vykynutí přidejte k mouce. Máslo a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte citronovou kůru a žloutky. Vše smíchejte a vypracujte těsto, které nechte kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí objem.

Náplň: Ořechy pomelte, smíchejte s 200 g cukru, zalijte vařícím mlékem a vypracujte hustší hmotu Pokud je řídká, dohustěte ji pomletými piškoty.

Z těsta vytvořte 8 placek a každou rozdělte na 4 stejné trojúhelníky. Na jejich nejširší část naneste náplň, rohlíčky zatočte, naskládejte na pečící podložkou nebo pečícím papírem vyložený plech a nechte ještě 15 minut kynout. Před pečením potřete rohlíčky rozšlehaným vejcem a pečte 15 minut při 180°C.

Tipy šéfkuchaře Upečené rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

metla šlehací

nerezavějící ocel
7drátová - tenký drát
cena od: 94,00 Kč

pečící podložka

nepřilnavý silikonový povrch
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky a mrazničky
odolné teplotám od - 40°C do 250°C
cena od: 201,00 Kč

váleček na těsto se stojánkem

nerezavějící ocel
s kuličkovými ložisky
nepřilnavý povrch
s pochromovaným stojánkem
783,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč