Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

2500 g mléka

780 g cukru

15 ks vajec

Semínka z 10-ti vanilkových lusků

3 ks citronu

Třešně na ozdobu

Španělský flan

  • Připravil: Lubomír Brázda // 4.2.2015
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Španělsko
  • Doba přípravy: 10 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

750 g cukru smíchejte s mlékem, přidejte semínka z vanilkových lusků a kůru z citronů. Mléko ohřejte. Odstavte mléko, slijte a po vychladnutí přidejte žloutky. Vše řádně ušlehejte, Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte ho ke směsi a znovu ušlehejte, cca 10 minut. Ze zbylých 30 g cukru udělejte karamel a 2/3 rozlijte do připravených forem. Směs z mléka přelijte přes síto do formy s karamelem. Formy vložte do připravené vodní lázně a vařte. Že je flan hotový poznáte podle dřevěné špejle, která po zapíchnutí do směsi zůstane suchá. Před servírováním přelijte zbytkem karamelu a ozdobte třešní.

Tipy šéfkuchaře Místo vanilky je možno použít skořici.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pasírovací sítko Kitchen line

pocínované
s drátěnou rukojetí
cena od: 50,00 Kč

forma na pudink

hliník
61,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč