Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

750 ml suché červené víno

20 ml rum

100 ml ostružinová šťáva

150 g třtinový cukr

1ks citron

skořice

hřebíček

Punč

  • Připravil: Stanislav Zukal // 6.11.2012
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 10 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru tence oloupeme škrabkou na zeleninu a z plodu vymačkáme šťávu. Červené
víno s rumem a ostružinovou šťávu ohřejeme, avšak nevaříme. Přidáme třtinový cukr s hřebíčkem, skořicí, citronovou kůrou a šťávou. Punč
zahříváme jen tak dlouho než se cukr úplně nerozpustí. Punč procedíme přes sítko do 4 sklenic a ozdobíme celou skořicí a plátky citronu.

Tipy šéfkuchaře Punč naléváme do nahřátých skleniček. Plátky citronů lze nahradit za pomeranč.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč